Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen Beetle Bagge Edition
Volkswagen Beetle Bagge Edition
Volkswagen Beetle Bagge Edition
Volkswagen Beetle Bagge Edition

Volkswagen lanserar Beetle Bagge Edition

Vad kan vara bättre än en alldeles ny Volkswagen Beetle? En alldeles ny Beetle i Bagge-utförande förstås. Om du är snabb kan du nu knipa en av endast 25 tillverkade Beetle Bagge Edition.

Musikern och Idol-domaren Anders Bagge har slagit sina påsar ihop med Volkswagen, i alla fall tillfälligt. Bagge, som till vardags kör en Beetle har tillsammans Volkswagen Sverige tagit fram en Beetle Bagge Edition.

 Det kan tyckas vågat att ta fram en specialmodell baserat på en enkel ordvits men redan vid den internationella lanseringen av nya Beetle anspelade Volkswagen på musiktemat genom ett samarbete med Fender. Anders Bagge ser inga problem med att låna ut sitt namn.

 – Jag har ju lånat mitt namn från Beetle, eller om det kanske är tvärtom. I och med den här versionen behöver man ju inte fundera så mycket på vilket, säger Anders Bagge.

 Bagge-Beetlarna är begränsade till 25 exemplar som alla kommer att säljas genom Volkswagen Stockholm med pris från 299 000 kronor. För pengarna får man en Beetle TSI 200 GT med DSG-låda, Bagge-logga på bakluckan och nedre dörrsidorna, broderade golvmattor, numrerad nyckelring och iPhone-hållare rött. En vanlig Beetle TSI 200 GT med DSG kostar från 258 000 kronor.

 Bagge-Beetlen får oss självklart att tänka på en gammal klassiker som Seat Ibiza Måns Zelmerlöw Edition och ännu äldre klassiker såsom Volkswagen Golf i specialversionerna Rollings Stones och Pink Floyd med flera. Vilken artistinfluerad specialversion skulle du vilja se?