Volkswagen lanserar lyxbussen Caravelle Business

Volkswagens gren för kommersiella fordon har tagit fram en flaggskeppsmodell av folkfraktaren Caravelle som gjorts om till ett rullande konferenscenter.

Tidigare i år kunde teknikensvarld.se avslöja Mercedes superlyxiga Viano som ska locka affärsmän ur sina limousiner och in i den lite mer diskreta bussen. Nu följer Volkswagen i sina landsmäns fotspår och gör lyxbuss av sin transportbuss Caravelle.

 Utifrån sett är det inte mycket som avslöjar vilka affärshemligheter som diskuteras bakom de tonade rutorna, och tanken är just att hålla en diskret profil. De tonade rutorna är lite extra tjocka för att få bort vägbuller. Utgångspunkten var att bygga ett mobilt mötesrum, vilket Volkswagen gjort genom att installera både Bluetooth och trådlöst internet. 

 Caravelle, som går att få som niositsig, har i Business-version blivit sexsitsig med fyra flygplansliknande fåtöljer i Nappa-läder bak i bilen och två fram. Mittenraden går att vända både fram och bak och i mitten av bilen finns ett ställbart bord. Mellan stolarna finns en integrerad kyl. För att se till att champagnen hålls kall drivs både kylskåpet och de elektriskt ställbara stolarna av ett extra batteri.

 Caravelle Business kommer erbjudas med en två liter stor diesel som överladdas med dubbelturbo. Effekten landar på 180 hästkrafter och 400 newtonmeter via dubbelkopplingslådan DSG. Om Caravelle Business kommer till Sverige är ännu inte klart.