Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen låter oss kika på Golf GTI Clubsport

265 hästkrafter och lite hårdare utseende, där har du receptet på vad som ska bli bilen som fyller ut mellanrummet mellan Golf GTI Performance och Golf R.

Det är ett rejält bekymmer, många har gnuggat sina geniknölar utan att komma på en lösning. Men nu är Volkswagen på väg att reda ut livets stora gåta, nämligen den om det enorma vakuum som finns mellan 235 hästkrafter starka Golf GTI Performance och Golf R med 300 hästkrafter.

På nästa veckas GTI-träff i Wörthersee ska Volkswagen visa upp Golf GTI Clubsport som drar nytta av samma 2,0-litersmaskin men med 265 hästkrafter, det vill säga exakt 35 hästkrafter mer och mindre än Golf GTI Performance och Golf R. Dessutom sägs den få en form av overboost-funktion som ger extra vridmoment under korta stunder.

Enligt skisserna är utseendet lite kralligare med en omgjord front. Den röda GTI-linjen som skär igenom nosen kvarstår. Takvingen är större, likaså hjulen.

Det sägs att bilen är nära serieproduktion och att den blir verklighet nästa år för att belysa Golf GTI:s 40-årsjubileum. Då ska den byggas i en begränsad upplaga av i dagsläget okänt antal. Priset i Tyskland sägs börja på motsvarande 315 000 kronor.

Snart finns det fler prestandaversioner av Golf än det finns fingrar på handen. Golf GTD (lite sävligare med sin dieselmotor), Golf GTI, Golf GTI Performance, Golf R samt kommande 420-hästarsbesten Golf R 420 och den vi ser här, Golf GTI Clubsport.