Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080226-volkswagen-lupo-up
080226-volkswagen-lupo-up
080226-volkswagen-lupo-up
080226-volkswagen-lupo-up

Volkswagen Lupo på väg up(p) igen!

Kommer du ihåg de olika Up!-koncepten som Volkswagen visat på salongerna det senaste halvåret? Enligt nya uppgifter kommer bilen, när den lanseras 2011, att bära det mer kända namnet Lupo.

Det började på Frankfurtsalongen i höstas där Volkswagen visade upp sitt nya småbilskoncept Up! med svansmotor. Därefter följde den större versionen Space Up! (bilden) på Tokyosalongen och till sist den bränslecellsförsedda versionen Space Up! Blue på bilsalongen i Los Angeles.

Nu har motorsajten WorldCarFans.com fått ta del av bekräftade uppgifter som säger att Up!-konceptet i färdig form debuterar under 2011 och då sannolikt på Frankfurtsalongen under september månad. Beteckningen på bilen kommer då att vara Lupo, ett namn som de flesta av oss relaterar till den lilla VW-bil som producerades mellan 1998 och 2005. Mest av allt kommer man nog ihåg snåldieseln 3L.

Om du nu tvekar till om beteckningen Lupo ska återanvändas eller inte, så titta lite mer noggrant på namnet. Ett annat klassiskt VW-namn gör snart come back, nämligen Scirocco och i konceptform hette den Iroc som är mittdelen av förstnämnda – Scirocco.

Det är samma sak med Lupo – mittdelen av namnet är just Up! Dock utan utropstecken.

När bilen lanseras under 2011 är det mest troligt att det är Space Up!-konceptet som blir verklighet. Den är båda rymligare och mer flexibel med sin femdörrarskaross än vanliga Up! med tre dörrar. Strax efter lanseringen kommer troligtvis en offroad-version med lite högre markfrigång – CrossLupo.

Frågan är när Volkswagen lanserar bilen med bränslecellsteknik under huven. Den lär många vänta på.