Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen New Urban Coupé – från Brasilien till världen

Volkswagen har släppt ”pennstreck” som sägs illustrera märkets brasilianska avdelnings första internationella modell. Den går för tillfället under namnet New Urban Coupé.

För några dagar sedan dök det upp en bild med en skiss på en bil, nere i vänstra hörnet stod Volkswagen Design utskrivet. Det ryktades om en coupéversion av T-Cross.

Nu har Volkswagen skickat ut bilden den officiella vägen och berättar vad det handlar om, nämligen en modell vid namn New Urban Coupé (översatt blir det ”Ny stadscoupé”).

Bilen är utvecklad av Volkswagen Brasilien, vilket i sig egentligen inte är så nytt då VW:s brasilianska sektion tidigare har skapat flertalet modeller för inhemska och latinamerikanska marknaden, exempelvis Volkswagen Brasilia och SP2. Det anmärkningsvärda denna gång är att New Urban Coupé är första brasilianska Volkswagen att lanseras internationellt, över hela världen. Exakt vilka marknader det blir återstår att se.

New Urban Coupé utgår från MQB-basen som väldigt många andra bilar inom Volkswagen-koncernen redan gör. Den beskrivs som sportig med hög sittposition. Vi misstänker att den är storleksmässigt i paritet med T-Cross, det vill säga strax över fyra meter lång.

Produktionen av New Urban Coupé är tänkt att komma igång i Brasilien under 2020.