Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Verwendung für Pressezwecke honorarfrei

Volkswagen och Porsche återkallar 800 000 Touareg och Cayenne

Ett potentiellt problem med bromspedalerna på över 800 000 Touareg och Cayenne gör att Volkswagen och Porsche återkallar modellerna för en förebyggande översyn.

Det är nyhetsbyrån Reuters som rapporterar att Volkswagen och Porsche under torsdagen annonserat om en återkallelse av 391 000 Touareg och 409 477 Cayenne. Anledningen är att man vid en intern kvalitetskontroll upptäckt ett möjligt fel i bromspedalmekanismen eftersom en spårring kan vara lös.

Volkswagen säger att man redan har vidtagit åtgärder i produktionen och att man med återkallelsen vill säkerställa att de bilar som finns ute hos kunderna inte komma att drabbas av eventuella problem. Inga fel, problem eller olyckor på grund av den lösa spårringen har registrerats.

Syskonmodellerna Porsche Cayenne och Volkswagen Touareg berörs av återkallelsen, dock inte det tredje syskonet Audi Q7.

Enligt Volkswagen Sveriges informationschef Marcus Thomasfolk, som TT har varit i kontakt med, berörs 3 000 exemplar av Touareg och ett ännu okänt antal av Cayenne i Sverige. Ägarna till dessa bilar kommer inom kort att kontaktas brevledes där de uppmanas besöka verkstaden. Det ska inte vara någon fara med att använda bilarna innan de har kontrollerats, så ägarna kan fortsätta köra dem.

Bilarna som berörs av återkallelsen är tillverkade mellan 2011 och 2016.