Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen Passat CC facelift 2012
Volkswagen Passat CC facelift 2012
Volkswagen Passat CC facelift 2012
Volkswagen Passat CC facelift 2012

Volkswagen Passat CC ansiktslyfts i LA

Efter fyra år och 270 000 bilar är det dags för fyrdörrarscoupén Passat CC att få ett ansiktslyft med uppdaterad design inför modellåret 2012. Samtidigt passar Volkswagen på att distansera sig från namnet Passat som trillar bort helt.

Få platser är så intimt förknippade med plastikoperation som kändis- och botoxtäta Los Angeles, kärt förkortat LA. När portarna slås upp till bilsalongen LA Motor Show mellan 18 och 27 november i år kan ännu en sälla sig till skaran av faceliftade modeller i staden, nämligen Volkswagen Passat CC. Passat CC passar i samma veva på att byta artistnamn och går nu under pseudonymen CC i sin uppdaterade form.

 Nytt för den uppdaterade versionen är mer krom i fronten som även får Phaeton-liknande strålkastare och LED-lampor. Stötfångaren ses också över både fram och bak på bilen, och bakljusen utrustas med lampor som påminner om Volkswagens övriga bilar. Bakluckan har fått sig en omgång med Volkswagen-designerns ritstift och inuti bilen möts dagens Passat CC-förare även där av några nyheter. 

 Interiören har Volkswagen piffat till genom att se över knappar, utrustningsnivåer och installera mer borstad aluminium vid dörrsidor och på instrumentbrädan. Uppdaterade CC kommer med säkerhetsutrustning som märker av om föraren börjar tröttna på att köra bil och väcker honom eller henne i det fall att denne skulle råka slumra till. För att hitta på andra sätt att hålla sig vaken på har Volkswagen uppdaterade stereon så att den trötte kan vrida på valfritt album av Slayer på högsta volym.

 Andra säkerhetssystem som letat sig ner i ansiktslyfta CC är bland annat Volkswagens Side Assist Plus som blinkar till om en bil befinner sig i döda vinkeln. Lane Assist ser till att bilen håller sig i sin fil, och kameror skannar av trafikskyltar och förmedlar informationen till föraren. Vill man ha ytterligare hjälp med körningen kan man känna sig lugn eftersom Volkswagen även kommer erbjuda Park Assist och backstart-assistans. ”Dynamic Light Assist” ser till att helljusen slås av per automatik vid möte. 

 Motorutbudet lämnas oförändrat med en 170 hästkrafter stark tvåliters diesel på ena sidan snålskalan med sina 0,49 liter per mil och en 3,6 liters FSI-motor på 300 hästkrafter i den andra. Däremellan hittas både TSI 160 Multifuel Twincharger och TSI 211 med självförklarande effekt i namnen. I dieslarna är start/stopp-funktion standard och energin när bilen bromsar återvinns.

 Växellådsalternativen är också oförändrade med två DSG-växellådor på sex och sju växlar med en helt manuell låda med sex växlar.