Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Passat Sportscombi R-Line Edition visar upp sig

För att ge lite extra tyngd till premiären av uppdaterade Passat nästa vecka har Volkswagen tagit fram en sportigare variant. Här är Passat Sportscombi 4Motion R-Line Edition.

För lite drygt tre veckor sedan presenterade Volkswagen Passat facelift som bjuder på både ”nytt” utseende och en lång rad av nya tekniska funktioner, inte minst sådana som är till för att höja säkerhetsnivån för de åkande.

När det nu strax är dags för bilsalong i Genève vill Volkswagen passa på att ge uppdaterade Passat lite extra tid i rampljuset. Man gör det genom att presentera en extra tillspetsad variant av kombiversionen som går under namnet Passat Sportscombi 4Motion R-Line Edition. Denna variant kommer inte att bli en vanlig syn på vägarna, Volkswagen har bestämt sig för en produktion om 2 000 bilar, varken fler eller färre.

Alla exemplar av Volkswagen Passat Sportscombi 4Motion R-Line Edition levereras i en och samma okulörta färg, nämligen grå, eller Moonstone Grey (månstensgrå) som det står i specifikationerna. Resten av de exteriöra detaljerna, förutom rutorna, strålkastarna, dimljusen, bakljusen och reflexglasen, är svartlackerade för att skapa kontrast mot allt det gråa. Till och med taket är svartlackerat. Bakljusglasen har tonats en aning för att bidra till helheten. Volkswagen har valt att utrusta denna exklusiva modellversion med populära fälgen Pretoria i 19 tum. Svarta förstås.

Även insidan går i svart och R-Line-sportstolarna är klädda med Nappa i mitten och kolfiberimiterat läder på sidostöden. Rostfritt stål hittar vi på instegslisterna och på pedalerna, sistnämnda är dessutom av borstad variant.

Passat Sportscombi 4Motion R-Line Edition är mer eller mindre fullsmetad redan i standardutförande. Den digitala instrumenteringen i mätarhuset ingår, likaså navigationssystemet Discover Pro med tillhörande 9,2-tumsskärm och SIM-kortsintegration. Startskärmen på infotainmentsystemet, som stödjer trådlös Apple Carplay-sammankoppling, är R-Line-anpassad.

Travel Assist, systemet som tillåter bilen att köra på egen hand så länge föraren håller händerna på ratten (semiautonom), ingår också som standard, precis som LED matrix-strålkastarna IQ.Light.

Bilen är utrustad med adaptivt chassi (DCC) och antisladdsystemet (ESP) går att stänga av helt, precis som i Golf R och T-Roc R.

Motorpaletten är begränsad. Endast toppalternativen finns att välja mellan, det vill säga den 240 hästkrafter starka TDI-dieselmotorn och den 272 hästkrafter starka TSI-bensinmotorn. Oavsett motoralternativ är det sjuväxlad DSG-dubbelkopplingslåda och 4Motion-fyrhjulsdrift som gäller.

Försäljningen av Volkswagen Passat Sportscombi 4Motion R-Line Edition inleds i maj 2019.