Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Passat tuffar till sig med R-Line

Senaste generationen Volkswagen Passat har nu rullat på vägarna ett tag. Nu är tiden mogen för att modellen ska få R-Line-paketet som gör den sportigare och sticker ut aningen mer.

Det var inte helt ovanligt att den som köpte en ny Volkswagen Passat av förra generationen gjorde tillvalet R-Line för att få sin nya bil lite tuffare med snygga fälgar, tuffare front och lite andra detaljer som gjorde den lite mindre ”Svensson”.

 Men sedan ”nya generationen” lanserades för ungefär ett och ett halvt år sedan har just R-Line-paketet lyst med sin frånvaro. Men nu är det dags.

 Den som senare i år beställer en ny Passat, oavsett om det rör sig om sedanen eller kombin, kan alltså kryssa för R-Line i utrustningslistans. Då får man tuffare front på sin bil med omgjord stötfångare, större luftintag och tydligare inramning av dimljusen samt R-Line-emblem i grillen. Även dörrtrösklarna har modifierats en aning. Baktill på bilen blir ”diffusorn” i R-Line-utförande blanksvart och bakluckan kröns av en vinge, en konventionell på sedanen medan Passat Variant har en takvariant.

 Fälgarna är specifika för R-Line-paketet och mäter antingen 17 eller 18 tum och är skodda med 235 millimeter breda däck.

 Fjädringen har sportats till genom att sänkas med 15 millimeter.

 Interiört är det sportstolar och sportratt som gäller tillsammans med lite dekorativa element på instrumentbräda, mittkonsol och dörrsidor. Instegslisterna i rostfritt stål pryds av R-line-logotypen.

 Volkswagen erbjuder dessutom ett R-Line-tilläggspaket som kan ge din Passat ett enklare R-Line-utseende för en billigare peng, omkring 9000 kronor är det tyska priset.