Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Polo R WRC Street snabbare än Golf GTI

Det verkar bli allvar av den heta lilla Polo R WRC Street som Volkswagen visar upp på GTI-utställningen i Wörthersee. Polo R blir snabbare än Golf GTI och är här redan nästa år.

Volkswagen verkar se över möjligheterna att bygga en hetare version av Polo än att bara hålla sig till GTI-beteckningen. På GTI-utställningen i österrikiska Wörthersee visar man nu ett exemplar som avslöjar ungefär hur man tänkt sig att en sådan kan se ut –Polo R WRC Street. 

 Men frågan är om Volkswagen inte tagit i för mycket när GTI-bokstäverna bytts ut mot ett R. Jämfört med Polo GTI har effekten i den två liter stora turbofyran ökat med 40 hästkrafter till 220 hästkrafter, men i och med effektökningen har Polo till och med blivit starkare än Golf GTI:s 211 hästkrafter. 

 För att matcha den högre effekten har Volkswagen piffat upp chassit med en sportfjädring. Även bromsarna har blivit lite kraftigare med knallblå bromsok.

 Inspirationen till kjolpaketet på bilen har hämtats från rallybilen med det snarlika namnet Polo R WRC. Det betyder en lite djupare framspoiler med större luftintag, en diffuser bak, svarta hjulhusbreddare, en bakvinge och större fälgar än Polo med mindre motorer. Inuti bilen har bilen fått sportstolar och en sportratt klädd i det greppvänliga materialet alcantara. 

 Förväntad världspremiär för Polo R blir till slutet av 2013.