Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Scirocco facelift officiell – fakta och bilder

Scirocco är absolut en av de vackraste ansiktena i Volkswagens flotta, men den introducerades 2008 och har nu sex år på nacken.

Volkswagen har en helt ny Scirocco baserad på senaste sjunde generationens Golf på gång, men innan vi kan njuta av den stillar Volkswagen vår hunger med en ansiktslyft version.

Presentationen kommer att ske på bilsalongen i Genève nästa månad, exakt 40 år sedan första generationens Scirocco presenterades på samma plats, men vi kan redan nu visa bilder och fakta.

Exteriört har Sciroccon fått nydesignade stötfångare fram och bak med nya H7 eller bi-xenon-strålkastare ihop med LED-ljus fram, och LED-ljus bak samt handtaget till bakluckan inbyggt i VW-logon. Interiört utrustas den med nya sportstolar och skinnklädd ratt som standard samt nya extra instrument som visar laddtrycksmätare, motoroljetemperatur och kronometer, en liten hyllning till originalet.

Som vanligt har värstingen Scirocco R fått en lite mer vågad styling med större bakspoiler, större luftintag fram, R-märken utströsslade lite här och där och 18-tumshjul som standard medan 19-tummare finns som tillval.

Motoralternativen har blivit upp till 19 procent snålare än tidigare och hela utbudet innehåller två dieslar och fyra bensinmotorer. De båda dieselmotorerna är på två liter och den svagaste levererar 150 hästkrafter medan den starkare ger 184 hästkrafter, med en snittförbrukning på 0,41 liter per mil respektive 0,43.

Svagaste bensinaren 1,4 TSI ger 125 hästkrafter, de övriga 2,0 TSI levererar 180, 220 samt 280 hästkrafter, det sistnämnda gäller för Scirocco R. Snittförbrukningen sträcker sig från 0,54 till 0,8 liter per mil.

Sciroccon kommer att lanseras i Europa under mitten av augusti i år och priserna blir troligtvis detsamma som för nuvarande modell.