Volkswagen CrossBlue Coupé

Volkswagen ska bredda suv-utbudet – över och under Tiguan

Är Volkswagens modellflora för smal? Ja, det verkar ledningen i Wolfsburg nu tycka. I pipeline finns nu crossovermodeller i storlekarna både över och under Tiguan.

Har du också upplevt att Volkswagen har för få modeller i sitt utbud? Det verkar i alla fall vara ett problem som uppmärksammats av ledningen, i en nyligen publicerad intervju med den australiska branschtidningen CarAdvice bekräftar nu Volkswagens Australienchef John White att crossovermodeller både över och under Volkswagens mindre suv Tiguan är under utveckling.

Den mindre modellen, som står först på tur, ska ge Volkswagen möjlighet att konkurrera med modeller som Fiat 500X, Honda HR-V och Jeep Renegade. Modellen kommer dock inte att dela så mycket som vi tidigare trott med konceptbilen Taigun, som vi såg för några år sedan.

Utöver den mindre suven, som kan presenteras redan nästa år med lansering här i Europa år 2017, är även en modell i nivån över Tiguan under utveckling. Det handlar om en produktionsversion av den modell som redan förhandsvisat genom en rad CrossBlue-koncept. Modellen ska baseras på MQB-plattformen, och är mer inriktad mod USA.

Tidigare rykten gör gällande att Volkswagen dock inte nöjer sig med detta. Innan 2020 ska nämligen, om dessa rykten är sanna, hela fem nya crossovermodeller ha adderats till modellprogrammet.