Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070702-volkswagen-coupe070702-volkswagen-coupe070702-volkswagen-coupe
070702-volkswagen-coupe

Volkswagen snart med fyrdörrars coupé

Om mindre än ett år ska Volkswagen lansera en ny fyrdörrars coupé som baseras på Passat. Priset ska hållas lågt för att locka de flesta av dagens Volkswagenköpare.

Volkswagens nya coupé med fyra dörrar har den interna kodbeteckningen CC. Om tio månader kommer den nya coupémodellen och ska kosta från cirka 280 000 kronor. Den kommer mestadels att dela komponenter med nuvarande Passat och troligtvis visas den upp inför publik i januari på bilsalongen i Detroit.

Instegsmodellen kommer att ha en 160 hästkrafter stark 1,8-liters TSI-motor med en sexstegad manuell växellåda. En tvåliters turbodiesel med Volkswagens senaste common rail-teknik och 140 hästkrafter kommer även att finns tillgänglig med ett pris på runt 300 000 kronor. Toppmodellen blir en V6 FSI-motor med 300 hästkrafter, fyrhjulsdrift och DSG-låda med dubbelkoppling. Priset sägs hamna runt 370 000 kronor.

För att hålla priserna låga så kommer stora delar av bilens utrustning att säljas som extrautrustning, som till exempel backkamera, parkeringsradar och panoramaglastak.

Den aggressiva prissättningen är nödvändig för att inte hamna för nära Audi A5 prismässigt. Volkswagen har dessutom lärt sig läxan från lyxbilen Phaeton vars prissättning sträcker sig långt bort från de flesta Volkswagenköparna.