Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen SnowaregVolkswagen SnowaregVolkswagen Snowareg
Volkswagen Snowareg

Volkswagen Snowareg stannar inte för lite vinter

Här har du Snowareg – en Touareg med larvfötter byggd av Volkswagen Group Sverige. Optimala vinterbilen, utan snack!

Det är inte bara Fiat som kan trolla fram rejäla bilar byggda för djup snö och branta lutningar. Även Volkswagen Group Sverige kan och de har tagit det hela ett steg längre. I stället för stora traktorhjul som på Fiat Panda Monster Truck har man satt på larvfötter på en Touareg V8 TDI med 340 hästkrafter och 800 newtonmeter. Bilen är så klart döpt till Snowareg.

 Det var under 2011 som Volkswagen Group Sverige byggde om en i stort sett fullsmetad Touareg. På Volkswagens verkstad i Södertälje satte man på larvfötterna som man beställt från amerikanska Mattracks. Efter ombyggnaden är toppfarten 64 km/h, men det är förmodligen fullt tillräckligt för att få rejält med fartkänsla i nedförslut med djup pudersnö.

 – Förra veckan var första gången vi körde Snowareg i djup snö och det gick utan problem, berättar Magnus Bertilsson på Volkswagen Group Sveriges PR- och kommunikationsavdelning för teknikensvarld.se.

 Om du vill syna världens enda exemplar av Volkswagen Snowareg lite närmare kan du besöka antingen Svenska Rallyt i början februari eller Vasaloppsveckan i slutet av februari/början av mars. Där kommer bilen att finnas för beskådan.