Volkswagen Sport Coupé Concept GTE officiell

Nya generationen av Volkswagens fyrdörrarscoupé CC visas upp i konceptform i Genève. En laddhybrid som är snålare och starkare än någonsin.

https://youtu.be/uTzbQwMzIKE

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Förra veckan visade vi upp skisser på Volkswagens kommande coupékoncept Sport Coupé Concept GTE, en bil som ger oss en hint om hur nya fyrdörrarscoupén CC kommer att se ut. Nu har Volkswagen delat med sig av riktiga bilder och mer fakta.

Likt nya Passat bygger denna på Volkswagen-gruppens MQB-plattform och har ett liknande utseende som Passat, men coupéversionen ska ge ett något lyxigare intryck.

Konceptbilen mäter hela 487 centimeter på längden, alltså tio centimeter längre än Passat Sportscombi, samt 186 på bredden, 141 centimeter på höjden och 302 centimeters axelavstånd. Under den för Volkswagen ganska vågat designade karossen har Sport Coupé Concept GTE en del ny teknik.

Drivlinan består av en turboladdad V6-bensinare som får hjälp av två elmotorer som tillsammans levererar 380 hästkrafter. Enligt Volkswagen ligger snittförbrukningen på endast 0,2 liter per mil och det ska gå att klara sig med enbart eldrift i upp till 50 kilometer. Den totala räckvidden vid hybriddrift ska även vara över 100 mil. Konceptbilen ska även klara 0-100 km/h på 5,2 sekunder medan toppfarten uppges vara 250 km/h.

I kupén har Volkswagen gått samma väg som Audi med sin Prologue, i stort sett barskrapat från knappar som i stället ersatts av pekskärmar.

När Sport Coupé Concept GTE sätts i produktion kan vi dock förvänta oss att några av de designelement tonas ner. När produktionsversionen kan anlända är dock i nuläget oklart, men det bör inte ligga allt för långt fram.