Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen T-Cross Breeze officiell – ännu en suvcabriolet

Volkswagen hakar på Land Rover och presenterar den nya konceptbilen T-Cross Breeze. En suvcabriolet i Polo-storlek.

Efter Nissans flopp med Murano Crosscabriolet, har trenden nu spridit sig till andra märken. Kanske var Nissan bara före sin tid. Under förra året lanserade Range Rover Evoque Cabriolet, och nu överraskar Volkswagen med att gå samma väg med nya konceptbilen T-Cross Breeze.

Till viss del påminner utseendet om nya Tiguan, om än med en del koncept-typiska detaljer. Exempelvis den breda grillen och de markerade dimljusen, som för tankarna till konceptbilen BUDD-e som visades i januari. Även interiören liknar BUDD-e så till vida att det mesta manövreras visa pekskärmar.

T-Cross mäter 413 centimeter lång, 180 bred och 156 hög, samt har en hjulbas på 257 centimeter. Så storleksmässigt placerar den sig mellan Polo och Golf. I kupén ryms upp till fyra personer, men de i baksätet sitter troligen trångt.

Under huven sitter en turboladdad trecylindrig 1,0-litersmotor som levererar 110 hästkrafter och 175 newtonmeter, kraft som skickas via en sjustegad DSG-låda till framhjulen. Snittförbrukning uppges till 0,5 l/mil och 0-100 km/h avklaras på 10,3 sekunder.

Att Volkswagen planerar att bredda sitt suvutbud är ingen hemlighet och T-Cross ger oss en förhandstitt på hur en suv i Polo-klassen kan komma att se ut, om Volkswagen kommer att lansera en cabrioletsuv återstår dock att se.