Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen T-Cross på gång som coupé

Volkswagens modellflora kan tyckas vara komplett men nu kommer T-Cross som coupé, enligt en källa. Bilen kan vara klar redan nästa år och blir märkets första suv med coupé-stuk. Ska fler modeller följa?  

Biltillverkarnas modellpaletter kan tyckas vara mättade men ändå lyckas de klura ut nya biltyper. En källa har för spanska motor.es avslöjat att Volkswagen nu jobbar med en coupéversion av T-Cross, tillverkarens minsta suv/crossover som hör hemma i B-segmentet och baseras på modellen Polo.

Bilen ska kunna stå klar så tidigt som 2020 och blir i så fall den första suven med coupédesign från märket och skulle kunna öppna för fler suv-modeller från Volkswagen att få samma behandling.

LÄS MER: Vi kör Volkswagen T-Cross 1,0 TSI 95

Då koncernkollegorna Audi har bekräftat Q3 som coupé (Q4) och Skoda presenterat Kodiaq GT så känns inte greppet helt otroligt. T-Cross coupé, som förmodligen får ett mer attraktivt namn, ska vara ett stiligare och mer lyxbetonat alternativ till ”vanliga” T-Cross men baseras på samma MQB A0-plattform. Priset räknas passera 20 000 euro (närmare 215 000 kronor), i Sverige startar priset för T-Cross på 199 900 kronor.

Att kombinera coupé- med suvform är knappast nytt men fenomenet letar sig nu ner i storleksklasserna. BMW X6 kan ses som en pionjär och kom 2007 men greppet går att spåra till 1981 och AMC SX/4.

Bilden ovan visar en skiss på Volkswagen T-Cross.