Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Minsta suven Volkswagen T-Cross uppdateras
2 AV 2
Foto: Volkswagen

Volkswagen T-Cross uppdateras med nytt utseende

Volkswagens minsta suv T-Cross har kommit halvvägs i livscykeln och uppdateras försiktigt. Delvis ny design och ny teknik erbjuds.

Lilla T-Cross har hunnit bli fyra år gammal som modell och därmed är det dags för en uppdatering. T-Cross kommer att börja säljas i det nya utförandet under årets fjärde kvartal. Hur spännande är egentligen T-Cross, tänker kanske någon. Väldigt spännande, säger kanske de 1,2 miljoner som har köpt en T-Cross sedan lanseringen. Den lilla suven är en av Volkswagens storsäljare i världen och finns på ett stort antal marknader, även om den utanför Europas gränser kallas Tacqua eller Taigun. I Sverige har Volkswagen hunnit sälja 12 000 exemplar av T-Cross sedan våren 2019.

Nya T-Cross känns lättast igen på de omdesignade fronten som har fler lackerade delar än tidigare och ny form på varselljusen under de övre strålkastarenheterna. Man kan också se att det är nya T-Cross på färgen. Om bilen är lackerad i Grape Yellow, Clear Blue Metallic eller Kings Red Metallic så är det den uppdaterade versionen.

Volkswagen slopar de halogenstrålkastare som ingått i standarutrustningen till T-Cross, nu finns bara LED och som tillval finns för första gången de adaptiva LED Matrix-strålkastarna. Helt digital instrumentering framför ratten blir också standard, i övrigt uppdateras insidan med mjukare material och tjockare stoppning i instrumentbrädan. Mest syns kanske den nya pekskärmen som är 8 eller 9,2 tum stor, beroende på utrustningsnivå, och sticker upp ur instrumentpanelen till skillnad från den äldre, mer integrerade skärmen.

Motorutbudet lämnas oförändrat. Det är fortfarande en 1,0-litersmotor med 95 eller 110 hästkrafter, i kombination med sexväxlad manuell låda eller sjuväxlad dubbelkopplingslåda, som finns att tillgå.