Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen

Volkswagen T-Cross visar upp sin praktiska sida

Kommande instegssuven visar vad bagageutrymmet går för. Tar hjälp av hockeyspelare.

För några veckor sedan kunde vi visa upp Volkswagen instegssuv T-Cross i psykedelisk kostym inför sin debut i höst. Nu lyfter Volkswagen ännu lite mer på skynket och demonstrerar T-Cross praktiska egenskaper. För som vi berättat förut må T-Cross vara mindre än T-Roc, VW:s hittills minsta suv som släpptes förra sommaren, men Volkswagen ser ändå lillebror T-Cross som den mer praktiska av dem båda. T-Roc ska enligt VW vara mer kompakt än lillebror trots ett längdövertag på 13 centimeter.

Hur som helst. I dagarna har Volkswagen släppt en ny video där man låter hockeyspelarna Jeff Likens och Armin Wurm, båda proffs i Grizzlys Wolfsburg, packa en T-Cross full med hockeyutrustning för att visa på modellens lastutrymme.

Med baksätesryggarna uppfällda och sätesraden skjuten så långt bak det går (bakre sätesraden är skjutbar 15 centimeter i längsled i T-Cross) sväljer T-Cross 385 liter. Med sätesraden framskjuten istället ökar lastutrymmet till 455 liter – bra om man ska lasta två hockeytrunkar vad det verkar (se videon längst ner). Med alla bakre säten fällda (60:40-delning) sväljer T-Cross 1281 liter. Det är för övrigt 46 liter mer än blivande konkurrenten Renault Captur men åtta liter mindre än en annan fransk motståndare, Citroën C3 Aircross.

Foto: Volkswagen AG

Volkswagen T-Cross bygger på Volkswagens MQB A0-plattform, samma som Polo och koncernsyskonen Seat Arona och Audi A1. T-Cross mäter 410,7 centimeter på längden och 155,8 centimeter på höjden. Någon viktsiffra har vi inte i dagsläget.Tre bensinmotorer och en diesel är aktuella till T-Cross. Två av bensinarna är på 1,0 liter och bjuder på antingen 95 eller 115 hästkrafter. Den tredje bensinaren är på 1,5 liter och ger 150 hästkrafter. Dieselalternativet är en 95-hästarsmaskin.Marknadslanseringen sker under våren nästa år.

https://youtu.be/Gk_3OPihbPc