Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen AG

Volkswagen tar tillbaka knapparna på ratten

I stället för touchkontroller på ratten får den ansiktslyfta Golf tillbaka vanliga knappar. Det meddelar märkets högste chef på Linkedin. 

Det har varit ett fasligt gnäll, inte minst från oss, på Volkswagens touchkontroller på ratten. Meningen var nog att de skulle ge ett modernt intryck, men de är krångliga att hantera och är fullständigt värdelösa om man har handskar på sig. 

Nu verkar det som om Volkswagen faktiskt har lyssnat på kritiken. I ett inlägg på Linkedin säger Volkswagen-märkets chef Thomas Schäfer så här: ”Vi vässar vår portfölj och vår design, plus att vi skapar en ny enkelhet i handhavandet av våra fordon. Till exempel tar vi tillbaka tryckknapparna på ratten! Det är vad kunderna vill ha från VW.”

Rattknapparna har setts på spionbilder på kommande Golf. Foto: CarPix

Vi kommer att få se de nya rattknapparna när den ansiktslyfta Volkswagen Golf lanseras nästa år. Ratten med sina knappar har också synts på spionbilder, kompletterade av en ny, stor skärm. Tyvärr tycks touchslider-funktionen för temperatur- och volymreglering behållits. Knapparnas välkomnande tillbaka in i värmen är tydligen lite tveksam.