Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen testar T-Roc R på Ringen

Volkswagens kompakta suv T-Roc tar sig an det gröna helvetet. Och det i hurtigt R-utförande. Se filmen när Petter Solberg tar plats bakom ratten.

Volkswagens kompakta suv T-Roc lanserades under slutet av 2017, nu håller man på att arbeta fram en sportigare R-version – och gissa var? Japp, på Nürburgring, så klart.

Nu är det emellertid långt ifrån en hemlighet, Volkswagen själva har nämligen lanserat en film där vi får se Petter Solberg, som kört för märket i såväl rally som rallycross, ratta bilen runt banan och berätta vad han tycker. På plats finns även TCR-föraren Benjamin Leuchter.

Större hålor i stötfångaren på R-versionen av T-Roc.

Bilen i fråga är kamouflerad och kanske inte ens färdigutvecklad men vi ser skillnader från vanliga T-Roc – som kralligare stötfångare exempelvis. Bilen ser även ut att ha större hjul och lägre markfrigång än den T-Roc vi känner i dag.

Tekniken under skalet vet vi inget om i dagsläget men Golf R, som kan ses som en systermodell, har en tvåliters radfyra på 310 hästkrafter samt fyrhjulsdrift. Samma gäller för den sportiga suven Cupra Ateca som blev officiell i februari 2018.

Vår provkörning av ”vanliga” Volkswagen T-Roc kan du läsa här i sin helhet

.

https://youtu.be/CU20DvNtkTI