Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110224-Volkswagen-Tiguan110224-Volkswagen-Tiguan110224-Volkswagen-Tiguan
110224-Volkswagen-Tiguan Foto: Copyright: ingobarenschee.com

Volkswagen Tiguan ansiktslyft

Volkswagen har nu presenterat nya, ansiktslyfta Tiguan. I sitt nya utförande med Volkswagens nya striktare formspråk bjuder Tiguan på snålare gång och mer effekt.

Redan för några veckor sedan kunde vi visa läckta bilder på ansiktslyfta Volkswagen Tiguan – plockade från Volkswagens egen hemsida. Nu har den blivit helt officiell. 

När Volkswagen Tiguan lanserades 2007 kom det att bli som den sista modellen med Volkswagens gamla formspråk. Tre år har nu gått sedan introduktionen och det har blivit dags för ett ansiktslyft för småsuven. Självklart innebär detta att designen anpassas till det nya, mer strikta, formspråket från Wolfsburg.

Mest nytt är det i fronten, där Tiguan nu tydligt knyter an till de ansiktslyfta versionerna av Golf, Touareg, Touran med flera. Akterut är förändringarna mindre och även om baklamporna förändrats, både till den yttre formen och själva insatserna, så känns Tiguan tydligt igen.

Under skalet har det också hänt saker. Tre av de fyra bensinalternativen har begåvats med tio extra hästkrafter vardera. Bensinmotorerna ­– 1,4 TSI och 2,0 TSI – spänner numera mellan 122 hästkrafter och 210 hästkrafter, medan motorerna på dieselsidan har behållits oförändrade på mellan 110 och 170 hästkrafter. 

Nytt är också att Tiguan har blivit mer miljövänlig. Samtliga tvåhjulsdrivna modeller (liksom 140-hästarsdieseln med fyrhjulsdrift och manuell låda) är utrustade med Volkswagens snålteknik BlueMotion. Enligt Volkswagen ska detta minska förbrukningen med upp till 0,07 liter per mil – och också göra Tiguan till en av de absolut snålaste suvarna på marknaden.

Utrustningen har också den höjts ett snäpp och Tiguan har fått samma trötthetsavkännande system som nya Passat, och även filbytesvarnaren Lane Assist. Dessutom finns DSG dubbelkopplingslåda att få till flera motoralternativ.

Nya Tiguan kommer visas offentligt nu på Genèvesalongen och dyker upp hos handlarna i augusti. Vilka motor- och utrustningsalternativ som kommer att nå oss i Sverige är ännu för tidigt att säga.

Läs mer