Volkswagen Tiguan blir Allspace med plats för sju

Volkswagen avslöjar i dag att deras suv-modell Tiguan växer för att rymma sju personer. Samtidigt får den tilläggsnamnet Allspace. Premiär är det i Detroit nästa månad.

I oktober kom den modell som många har gått och väntat på, en rejäl och sjusitsig suv från Volkswagen. Men, drygt fem meter långa Atlas är vigd åt amerikanerna. Vi européer får inte se den, åtminstone inte hos VW-handlarna på denna sida Atlanten. Det har därför snackats om en sjusitsig Tiguan, en modell som Volkswagen bekräftar i dag, knappa månaden innan avtäckningen på bilsalongen i Detroit som startar den 8 januari nästa år.

Volkswagen Tiguan Allspace ska den heta i Europa, den sjusitsiga modellversionen. I Kina och i Nordamerika kommer den att gå under namnet Tiguan, utan något tillägg.

Förutom två illustrationer berättar Volkswagen inte mycket mer än att Tiguan Allspace ska bli attraktiv inte minst ur ett utrustningsperspektiv och att den har en hjulbas som är elva centimeter längre än vanliga Tiguan, med andra ord är avståndet mellan hjulaxlarna på Tiguan Allspace 278,7 centimeter. Det är, om Volkswagen nu menar elva centimeter som i 11,0 centimeter, fyra millimeter kortare än sjusitsiga koncernsyskonet Skoda Kodiaq.

Hur lång Tiguan Allspace är får vi inte reda på. Vanliga Tiguan är 448,6 centimeter lång medan nämnda Kodiaq är 469,7 centimeter lång.