Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100603-vw tiguan facelift100603-vw tiguan facelift100603-vw tiguan facelift
100603-vw tiguan facelift

Volkswagen Tiguan facelift avslöjad

Det är inte förrän på Parissalongen i oktober som Volkswagen ska visa upp ansiktslyfta Tiguan, men redan nu kan vi se vad vi har att vänta oss där på salongsgolvet. En broschyrläcka visar att nosen anpassas till övriga modellprogrammet.

OBS! Bilden är fejk. Någon har försökt lura världen genom att i Photoshop sätta ihop nya Touran (som broschyren kommer ifrån) med nuvarande Tiguan. (uppdaterat kl 10.30, 4 juni 2010)

Bilnyhetssajten WorldCarFans fick in ett anonymt tips med en bifogad fil som visar upp den digitala broschyren över ansiktslyfta Volkswagen Tiguan. Därmed kan vi redan nu se vad som händer med Volkswagens lill-suv, fyra månader innan avtäckningen på bilsalongen i Paris.

Förändringarna väntas inte bli stora på Tiguan som presenterades för första gången på sommaren för tre år sedan. Den största förändringen sker i fronten vilket vi tydligt ser på bilden. Fronten tar efter övriga modellsyskon (kommande Passat, nya Golf, Polo, Phaeton, Touareg, Touran, Transport, Multivan etc) med sina raka linjer i grillen. Snart går det inte att ta miste på att det är en Volkswagen man ser i backspegeln – kan man en modell vet man, lite elakt sagt, hur resten ser ut.

Andra förändringar i och med ansiktslyftningen är främre stötfångaren med spoiler, dimljusen och dess placering samt strålkastarna vars former är något justerade samtidigt som de är försedda med lysdioder i ytter- och nederkant. Det ser även ut som att sidobackspeglarna har blivit slankare.

Vad som händer interiört vet vi inte men av broschyren att döma verkar det som att luftkonditioneringen har setts över en aning. Under huven kan vi förvänta oss samma motorer som i dag, nämligen TSI 140, TSI 170 och TSI 200 samt TDI 140 och TDI 170. Troligtvis får någon eller några av dessa lägre förbruknings- och utsläppssiffror än i dag – i sann Volkswagen-anda.

OBS! Bilden är fejk. Någon har försökt lura världen genom att i Photoshop sätta ihop nya Touran (som broschyren kommer ifrån) med nuvarande Tiguan. (uppdaterat kl 10.30, 4 juni 2010)

Läs mer

Test och provkörningar