Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110204-vw tiguan facelift110204-vw tiguan facelift110204-vw tiguan facelift
110204-vw tiguan facelift

Volkswagen Tiguan facelift avslöjad – denna gång på riktigt!

Kommer du ihåg den fejkade bilden förra sommaren som sade sig visa ansiktslyfta Volkswagen Tiguan? Bättre upp nu – för här är första bilden på Tiguan à la facelift 2012. Tyska VW-sajten ”råkade” publicera fel material för en stund.

I juni förra året var det någon skämtsam person som tog en e-broschyr om Volkswagen Touran, smälte samman en bild av nuvarande Tiguan med Touran, tog ett foto med dålig mobilkameraupplösning från skum vinkel och kallade det hela för ”första bilden på Tiguan facelift”. Väldigt många, inklusive vi på teknikensvarld.se, gick mer eller mindre på stöten, men redan efter några timmar började det surras om att det hela var fejk. Och visst var det.

Sedan dess har det i stort sett varit knäpptyst om Tiguan och det ansiktslyft modellen ska genomgå inför modellår 2012. Tills nu då förstås...

För nu har äkta vara dykt upp. Bilden här ovan kommer från volkswagen.de där tyskarna av misstag råkade lägga ut ansiktslyfta Tiguan aningen för tidigt. Fast om det var ett misstag kan ju diskuteras. Sådana här incidenter inträffar några gånger om året och man kan ju misstänka att det ingår i biltillverkarens plan att få upp snacket innan den officiella premiären.

Som tur var råkade (?) en forummedlem på italienska motorforumet autopareri.com surfa in på volkswagen.de just när bilden låg ute och kvick som han var tog han en skärmdump och publicerade den för allmän beskådan.

På bilderna kan vi se att Volkswagen Tiguan årsmodell 2012 får en helt ny front à la övriga VW-modeller men med en extra dos av det som nya Touareg har. Främre stötfångaren med tillhörande spoiler är kraftigt omgjorda och tillsammans med den breda grillen med horisontella kromribbor ges bilen ett mindre vingligt utseende. Strålkastarna är nya och berikade med lysdioder. Övrigt synligt på bilden ovan är bakskärmarna som ser ut att ha fått en markant kraftigare markering.

Bak på bilen kan vi bara gissa oss till förändringarna, men en något omgjord stötfångare och nya bakljus är knappast en vild gissning. Och att sistnämnda får mer lysdioder.

Interiört kan vi räkna med små justeringar för att förhöja känslan av kvalitet och ombonad.

Under huven tror vi att motoralternativen kommer att se ut ungefär som i dag (som ju är tre TSI-motorer på 150, 170 respektive 200 hästkrafter samt två dieselmotorer på 140 respektive 170 hästkrafter). Att motorerna har finslipats för finare och snålare gång låter inte direkt osannolikt, inte heller att någon eller några av modellversionerna får tilläggsbeteckningen BlueMotion Technology.

Nya, ansiktslyfta Volkswagen Tiguan kommer med all säkerhet att visas upp på Genèvesalongen i mars. Volkswagens planer att släppa det officiella materialet vid en viss tidpunkt i samband med eller strax före salongen har förmodligen gått i kras, om nu dagens misstag på volkswagen.de inte var med vilje. Vi misstänker att de officiella bilderna samt faktan kommer inom kort, så håll utkik här på teknikensvarld.se för att inte gå miste om något. Ett tips är att prenumerera på vår rss eller följa oss på Twitter, Facebook eller via iPhone-appen.

Läs mer

Test och provkörningar