Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110204-vw-tiguan-facelift110204-vw-tiguan-facelift110204-vw-tiguan-facelift
110204-vw-tiguan-facelift Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Volkswagen Tiguan får nya VW-ansiktet

Tidigt i morse läckte det ut, nu visas det nya ansiktet på Volkswagen Tiguan helt och hållet. Som väntat får Tiguan det surmulna VW-ansiktet som har spridit sig som en löpeld över hela modellprogrammet.

Ingen blir väl direkt överraskad över att även Volkswagens lilla suvmodell Tiguan får en ny front. Självklart följer nya Tiguan-fronten samma designtema som alla tidigare VW-modeller. Den något bistra fronten med ilskna strålkastare och en bred och mörk grill har införts på Polo, Golf, Jetta, Scirocco, Passat, Phaeton, Touareg, Caddy, Touran, Sharan, Eos och Transporter. Efter Tiguan återstår nu endast Passat CC som fortfarande har den gamla VW-fronten.

Även på bakstammen får Tiguan samma förändringar som tidigare ansiktslyfta VW-modeller, det vill säga aningen kantigare lampor och en lätt omdesignad stötfångare. På insidan kan vi inte se så mycket mer än en ny ratt. Volkswagen vill dessvärre inte dela med sig av någon teknisk information i dagsläget men hävdar att presentationen av ansiktslyfta Tiguan (i mars) har flyttats fram eftersom den gamla modellen har sålt slut. Mer information får vi när Genèvesalongen öppnar i mars.

Läs mer

Test och provkörningar