Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Touareg facelift 2015 blir snålare

Nya ansiktslyfta Volkswagen Touareg får fräschare uppsyn och utlovar lägre förbrukning.

Första generationen Touareg introducerades 2002 och fick hänga med ända tills andra generationen lanserades 2010. Nuvarande generation har nu fyra år på nacken och det är hög tid för en uppfräschning. Inför den officiella premiären på bilsalongen i Peking visar Volkswagen upp den nya ansiktslyfta Touareg.

Utvändigt har front- och bakparti fått en något stramare uppsyn med större bi-xenon-strålkastare, som nu är standard på samtliga Touareg, och luftintagen har formats om som ger ett aggressivare intryck. Med ”Chrome & Style”-paketet får man en kromlist som sträcker sig längs nedre delen av frontspoilern, vidare längs sidorna och möts vid den bakre stötfångaren. Invändigt finns fler färger på läderklädseln att välja på och instrumentbelysningen är nu vit i stället för röd.

Annan standardutrustning är bland annat antisladdsystem med släpvagnsstabilisering, ställbart svankstöd och anpassningsbart baksäte som går att skjuta 16 centimeter i längdled och har ställbar ryggstödslutning.

Motorer aktuella för den svenska marknaden är tre dieslar varav två V6:or med 204 respektive 258 hästkrafter samt en V8 på 340 hästkrafter. Bränsleförbrukningen för V6:orna har från 0,7 och 0,72 liter per mil till 0,66 och 0,68 liter per mil. Detta tack vare förbättrad aerodynamik, bromsenergiåtervinning, ett mer finslipat start/stopp-system och frirullningsfunktion som kopplar bort den åttaväxlade automatlådan så fort föraren kliver av gaspedalen, som kan spara några droppar vid exempelvis nedförsbackar.

Enda bensinalternativet är Touareg Hybrid med en V6:a på 333 hästkrafter och elmotor på 52 hästkrafter vilket ger en totaleffekt på 380 hästar och 582 newtonmeter. Bränsleförbrukningen uppges vara 0,82 liter per mil och elmotorn ska klara av att ensam driva Touareg i hastigheter upp till 50 km/h.

I Sverige lanseras nya ansiktslyfta Touareg till hösten men några priser är ännu inte presenterade.