Foto: Verwendung für Pressezwecke honorarfrei

Volkswagen Touareg i exekutivt utförande

”Volkswagen sparkar igång sommaren med en ny, extraordinär modell i begränsad upplaga.”

Citatet i ingressen kommer från Volkswagen och beskriver en specialversion av Touareg som lanseras nu i sommar. Modellen heter Touareg Executive Edition och är tänkt att attrahera de som är ute efter lite mer elegans. Den är lackerad i den exklusiva färgen Malbec-röd (uppkallad efter den röda vindruva som odlas i bland annat Bordeaux), har svarta 20-tumsfälgar som standard (andra i 20 och 21 tum finns som tillval), mörktonade rutor från B-stolarna och bak samt nedtonade bakljusglas i körsbärsrött.

Interiört finner man svart Nappa-läder med tobaksfärgade sömmar, träinlägg och upplysta dörrtrösklar i rostfritt stål med ”Executive Edition” ingraverat. Som standard är de främre stolarna försedda med ventilation för att varma rumpor inte ska klibba fast soliga dagar.

Volkswagen har skickat ut endast en bild, så vi får varken se modellens bakljus eller insida. Vad vi däremot får se är hur prislappen växer med drygt 12 000 euro för Touareg V6 TDI BlueMotion Technology i Executive Edition-utförande. Från 64 925 euro kostar den nämligen.