110131-vw touareg r-line Foto: Copyright: ingobarenschee.com

Volkswagen Touareg sportar till sig med R-Line-paket

Du kanske gick igång med Volkswagens gatversion av Race Touareg 3? Tyvärr kommer den med all säkerhet att förbli en konceptbil. Kanske en Touareg med R-Line-paket kan stilla begäret en smula?

Volkswagen släpper nu det tredje och mest intressanta R-Line-paketet till suven Touareg, nämligen det exteriöra.

Paketet innehåller en rad detaljer som tuffar till bilen rejält. I fronten får en R-Line-utrustad Touareg en ny, biffig frontspoiler, i baken en ny stötfångare med mattsvart diffusor som omger två ovala utblås i krom. I paketet ingår även nedlackade sidokjolar och kromlister längs dörrbladens nedre del. Och som kronan på verket pryds framskärmarna med R-Line-emblem.

En komplett R-Line-utrustad Touareg innehåller också sportiga attribut som 20-tums lättmetallfälgar, hårdare fjädring, instegslister i rostfritt stål med R-line-logotyp, sportratt, sportstolar samt aluminiumdetaljer i interiören.

R-Line är möjligt att kombinera med alla Touareg-versioner förutom V6 TSI Hybrid. Priserna för R-Line-paketet börjar strax under 2 000 kronor. Väljer man till extra allt till V6-versionen går det loss på närmare 85 000 kronor. Priserna är de som gäller i Tyskland.

Läs mer

Test och provkörningar