Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen Touran TSI EcoFuelVolkswagen Touran TSI EcoFuelVolkswagen Touran TSI EcoFuel
Volkswagen Touran TSI EcoFuel

Volkswagen Touran EcoFuel återkallas

945 svenska ägare av Volkswagen Touran TSI EcoFuel kommer i dagarna att få ett brev från Volkswagen Sverige om att besöka verkstaden. Anledningen: de bakre gasflaskorna ska inaktiveras.

Efter ett fall i Tyskland för en kort tid sedan där de bakre gasflaskorna i en Touran TSI EcoFuel visade sig vara undermåliga har nu Volkswagen beslutat att återkalla berörd modell. I Sverige är det 945 Touran EcoFuel-kunder som kommer att få en uppmaning från Volkswagen Sverige att lämna in sin bil till verkstaden för att få de bakre gasflaskorna som är monterade under golvet inaktiverade.

 Bilens räckvidd på gas kommer därmed att minska med ungefär en femtedel.

 I ett andra steg kommer nya, bättre gasflaskor att monteras och bilen återgår därmed till sin normala räckvidd på gas. Tillgången på de nya gasflaskorna är för tillfället begränsad och som en ren säkerhetsåtgärd väljer Volkswagen att inaktivera de nuvarande i förväg.

 De Touran EcoFuel-bilar som berörs av återkallelsen är tillverkade mellan september 2005 och maj 2009 då dessa har en annan typ av gasflaskor än senare tillverkade Touran EcoFuel. Andra Volkswagen EcoFuel-modeller, till exempel Passat och Caddy, berörs inte att problemet och återkallelsen.

 Andra aktuella återkallelser av bilar oavsett märke kan du läsa här.