Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagen Up i Jeans-version är här

En av 1970-talets mest ihågkomna specialversioner är Volkswagens klassiska bubbla i Jeans-utförande. Nu kommer en modern tappning i form av Volkswagen Up Jeans.

Genom åren har vi fått bekanta oss med en rad olika specialversioner av biltillverkares standardmodeller. Volkswagen Golf i Rolling Stones- eller Manhattan-tappning, till exempel, eller Mercedes A-klass i Mika Häkkinen Edition. En av de versioner som faktiskt blivit ihågkommen för något mer än lustiga klistermärken är 1970-talets Volkswagen-bubbla, Jeans edition. Med denimtyg i inredningen, synliga sömmar och stolsfickor hämtade från klädesplagget var Jeans-bubblan kanske också något mer utstickande än vissa andra specialversioner.

Nu har alla Jeans-bubble-entusiaster all anledning att vara glada, för Volkswagen har nämligen tagit tillvara på Jeans-temat och skapar en ny specialversion med samma tema. Denna gång är det lilla Up som får en övergång med denimmode. Jeans Up börjar säljas i Tyskland för 12 375 euro och inkluderar, precis som på 1970-talet, jeans-inspirerade stolsfickor, specialutformade dekaler och synliga sömmar i interiören. Annan utrustning inkluderar läderklädd ratt, ett utökat antal kromdetaljer, tonade rutor och 16-tumshjul. Motoralternativ och växellådor är hämtade från vanliga Up-programmet.

Nedan, dåtid.