Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volkswagen e-GolfVolkswagen e-GolfVolkswagen e-Golf
Volkswagen e-Golf

Volkswagen vill ladda Sverige snabbare

Åtta Volkswagen-återförsäljare runt om i södra delarna av landet installerar under året snabbladdare för elbilar. Mellan 30 och 60 minuter ska det ta att ladda beroende på batteristorlek.

Volkswagens snabbladdare

Snabbladdare från Garo/Efacec samt ABB.

CCS-standard (Combo T2) DC, likström, laddningseffekt på 20 kW.

Fast kabel med Typ 2-kontakt för samtidig laddning med AC, växelström, 3,6-11 kW.

Laddarna placeras i anslutning till respektive återförsäljares huvudentré.

Volkswagen har gett sig in i elbilsbranschen med e-Up och e-Golf. Nu vill de ge elbilsägarna bättre laddmöjligheter genom att under sommaren och hösten installera snabbladdare hos åtta Volkswagen-återförsäljare på sju olika orter.

– Vi vill göra elbilen möjlig för alla och i väntan på större statliga program går våra återförsäljare före och sätter upp egna snabbladdare, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige och tillägger:

– Tillsammans med våra återförsäljare investerar vi miljonbelopp i laddningsinfrastruktur. Snabbladdarna blir ett komplement till hemmaladdning och utökar elbilens användningsområde.

Snabbladdarna ska kunna ladda upp elbilarnas batterier på mellan 30 och 60 minuter beroende på storleken på batterierna. Snabbladdarna har både den EU-standardiserade CCS-kontakten (likström) och Typ 2-kontakt (växelström).

De nya snabbladdarna kompletterar 60 publika laddboxar som redan installerats hos Volkswagens elbilsåterförsäljare.

Volkswagen i Gävle och Strömstad blir först ut med snabbladdarna, därefter följer Stockholm, Göteborg, Malmö, Södertälje och Linköping. Till hösten ska alla åtta vara installerade.

Missa inte att läsa våra provkörningar av Volkswagens elbilar e-Up och e-Golf.