Volkswagens bubbla för 2017

Små kosmetiska ändringar, nya kulörer plus uppdateringar rörande teknik och säkerhet för Volkswagen Beetle 2017. Och så en historisk koppling till 1970-talet.

Volkswagen presenterar nu uppdateringarna på modellen Beetle inför 2017 års upplaga. Utseendemässigt märks en nydesignad främre stötfångare med större och tydligare grillsektioner. Baktill begränsas lyftet till något annorlunda lyktglas som i vissa utföranden kan fås i rökfärgat glas.

Två nya kulörer, White Silver Metallic och Bottle Green Metallic, har tillkommit vilket gör att du i dag välja mellan tolv olika färger på din Bubbla.

Väljer du en Cabriolet finns det nu fyra färger att välja på när det kommer till suffletten. Svart och beige men även Sioux Brown och Jeans Look för specialmodeller.

Den sist nämnda ingår i Denim-versionen (den blå bilen i galleriet nedan) - en modern variant på en specialutgåva av Folkabubblan under 1970-talet som bland annat hade klädsel i jeanstyg. Hos nya Beetle handlar det emellertid inte om riktig denim utan färger som påminner om materialet.

Två andra specialversioner presenteras: Karmann, som hyllar karossbyggaren och fotbollsversionen Allstar.

Urbubblan i jeansutförande debuterade under Frankfurtsalongen 1973.

Beetle 2017 finns i tre utföranden: Beetle, Design och R-Line (ersätter dagens Sport) samt Dune. På detta erbjuds åtta designpaket.

Motormässigt gäller samma alternativ som i dag. Tre bensinare på 105, 150 och 220 hästkrafter samt två dieselrovor på 110 och 150 hästkrafter. I dag säljs Beetle endast med bensinmotorer i Sverige.

Dödavinkelvarnare och varnare för korsande trafik kommer nu till modellen liksom uppdateringar rörande infotainmentsystemet.

Interiören behåller samma utseende som tidigare men får nya inlägg för att passa nya klädselalternativ.

Dagens Beetle debuterade 2011 och ersatte då New Beetle som såg dagens ljus 1997. Urbubblan började att tillverkas 1938 men någon serietillverkning att prata om skedde inte förrän 1946.