Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagens geniala trick med backande släp

För att belysa förträffligheten med hjälpmedlet Trailer Assist har Volkswagen Norge, med svensk hjälp, släppt en riktigt bra reklamfilm där vi får se en nya Passat backa med släp – överallt och i hög fart.

När nya Passat lanserades gjorde Volkswagen en stor grej av Trailer Assist, systemet som hjälper föraren att backa med släp. För att ytterligare visa hur bra systemet är har en reklamfilm släppts, den vi ser nedan. Här ser vi hur enkelt det är att backa med släp – bara bilen är utrustad med Trailer Assist.

https://youtu.be/IOXlZbAfcdo

Men Volkswagen Norge vrider lite på sanningen faktiskt, på ett roligt sätt ska tilläggas. Släpet är nämligen inget riktigt släp. Som vi kan se i ”bakom kulisserna”-filmen nedan är släpet i själva verket en gammal bil som har kapats och därefter försetts med ett skåp som man kan se ut genom, men inte in i. I skåpet sitter en förare och kör medan en förare i Passaten får hänga med på noterna via bland annat röstinstruktioner.Det är minst sagt effektfullt och många trafikanter ser klart förvånade ut när det passerar en släpförsedd Passat körandes baklänges i hög fart.

https://youtu.be/ylX_gYs2q1g