Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Foto: Pressbild
2 AV 2
Foto: Pressbild

Volkswagens Norgehistoria – bygger eldriven kontorsstol

Om du tycker att Volkswagen ID.3 är lite väl mycket... bil, så kommer nu märkets norska avdelning med lösningen – en eldriven kontorsstol.

Det är högst troligt en av de mest komplexa kontorsstolarna som någonsin skapats, den som nu Volkswagen i Norge skapat som en reklam för sina transportbilar. Förutom att vara eldriven, och ha en topphastighet på 20 km/h, så återfinns förvånansvärt många av de system och utrustningsdetaljer som vi brukar se på bilar. Både mer digitala saker som backkamera (med 360-gradersvy), infotainmentsystem och LED-belysning av olika former, och fysiska attribut såsom dragkrok, stolsvärme och bilbälte. (Det sistnämnda kanske kan behövas när kontorsstolen körs i topphastighet.)

1 AV 5
Foto: Pressbild
2 AV 5
Foto: Pressbild
3 AV 5
Foto: Pressbild
4 AV 5
Foto: Pressbild
5 AV 5

Poängen i reklamen är att Volkswagen vill visa på hur en kontorsarbetare skulle kunna ta del av de bekvämligheter som finns för de som har en transportbil som sin huvudsakliga arbetsplats. Men trots att kontorsstolen har en uppskattad räckvidd på hela 12 kilometer med fulladdat batteri (det borde räcka till nästa eluttag...), så misstänker vi att det knappast kommer röra sig om någon serietillverkad möbel.

Volkswagen i Norge har sedan tidigare gjort andra avancerade reklamstunt, såsom reklamen för systemet ”Trailer Assist”, med en – väldigt snabb – backning med släp. Intressant nog är det inte heller första gången nu i höst som biltillverkare gett sig in i kontorsstolsbranschen. Bara för några månader sedan visade Mercedes-AMG en kontorsstol. Denna var dock av ett (jämförelsevis) enklare snitt, men ändå i princip ett bilsäte på kontorsstolshjul, och därtill faktiskt möjlig att köpa för 3 500 dollar (motsvarande drygt 36 000 kronor med dagens kurs). Denna ser du på bild här nedan.

AMG:s kontorsstol, som säljs på riktigt. Foto: Pressbild