Volkswagen Golf Sportsvan

Volkswagens nya designspråk – så här blir det

Volkswagen ska lansera ett nytt designspråk den närmaste tiden. Faktum är att vi redan har fått se en glimt av det.

Enligt en initierad källa inom Volkswagen som pratat med brittiska Autocar är det nu dags för ett nytt designspråk. Dock ska vissa detaljer bevaras och förädlas, exempelvis helheten mellan grill och strålkastare som i dag löper som en horisontell enhet i fronten.

Som exempel på detta bevarande och förädlande nämns konceptbilen Golf Sportsvan som visades i Frankfurt tidigare i höstas. Den har omisskännligt en Volkswagen-front, men med vissa små förändringar. Kromribborna i grillen viker av på ett annat sätt än på dagens modeller för att fångas upp i strålkastarnas linjer (se bild ovan).

 Själva karossen kommer att skulpteras annorlunda.

Det nya formspråket, som precis som senast Volkswagen introducerade nya former, får mer betecknas som en evolution än en revolution. Volkswagen har i dag så hög igenkänningsfaktor att de inte vill rubba den.

 Golf Sportsvan blir först ut med nya linjerna redan nästa år, dock under annat namn. Varken Golf eller Sportsvan kommer att användas på modellen som är större än både Golf Sportscombi och gamla Golf Plus.