Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volkswagens nya mildhybridteknik – kommer med nya Golf

Volkswagens presenterar sin nya mildhybridteknik. Ett 48-voltsystem som tar plats i åttonde generationen Golf som kommer i produktion nästa år.

Alla färska nyheter kommer inte från den pågående bilsalongen i Peking. I Wien öppnar i dag den 39:e upplagan av International Vienna Motor Symposium och under denna presenterar Volkswagen sitt nya mildhybridsystem.

Nyheten kommer dock inte som en chock. Inom koncernen används redan liknande teknik och förra året kunde vi rapportera att kommande generation Golf, som kommer i produktion under 2019, ska komma som mildhybrid.

Tekniken kombinerar en förbränningsmotor med ett 48-volts elsystem innehållandes ett batteri och en kombinerad (start)motor och generator.

– Vårt nyutvecklade och kostnadseffektiva 48-volts hybridsystem kommer att bereda väg för tekniken för den stora massan, säger Frank Welsch med ansvar för teknisk utveckling inom företaget.

Eldriften assisterar förbränningsmotorn och ska enligt Volkswagen kunna kapa bränsleförbrukningen med upp till 0,03 liter per mil – alltså tre centiliter. Det kan låta som lite men tillräckligt för att ingå i det som kallas för ”elektrifiering” i tillverkarnas pressmeddelanden – även Volkswagens.

Begreppet mildhybrid är brett och kan ta sig olika skepnader och är inte öronmärkt exklusiva och dyra bilar. Som exempel kan Suzuki Baleno nämnas, en modell som vi provkörde för redan två år sedan.

Volkswagen Golf, märkets bäst säljande modell, blir först ut med systemet men fler modeller är att följa. Dagens Golf finns som laddhybrid och helt eldriven i form av e-Golf, en version som i och med kommande Golf kommer att ersättas av en helt fristående ny modell, resultatet av konceptet I.D. Concept.