Foto: Brandalism.org.uk

”Volkswagens” udda reklam i Paris – blottar allt

Under pågående klimatförhandlingar i Paris passar en aktivistgrupp på att håna Volkswagen med fejkade reklamaffischer.

Volkswagen har självförvållat blivit mål för många hån och liknande den senaste tiden på grund av dieselgate. Hittills har vi bland annat fått se en Halloween-kostym med dieselgate-tema och samt att Volkswagen fick påhälsning av Greenpeace i början av november.

I samband med pågående klimatförhandlingar i Paris passar nu aktivistgruppen Brandalism på att driva med ett flertal företag som de anser vara en del av klimatproblemen. Flera av företagen som bland annat Volkswagen, Air France och Mobil sponsrar klimatmötet.

Foto: Brandalism.org.uk

– Genom att sponsra klimatförhandlingarna, kan stora förorenare som Air France och GDF-Suez-Engie marknadsföra sig själva som en del av lösningen, när det verkligen är de som är problemet, säger Joe Elan på Brandalism till Adweek.

På cirka 600 busshållplatser runt om i Paris syns de satiriska reklamaffischerna och på Volkswagens affischer står bland annat: ”Kör renare. Eller låtsas bara att du gör det. Vi ljög om våra utsläpp för att vi inte bryr oss om klimatförändringar. Men vi är inte ensamma”, samt ”Vi är ledsna att vi åkte dit. Nu när vi blivit påkomna försöker vi få dig att tro att vi bryr oss om miljön”.

Även Air France fick en känga då det på ”deras” affischer står att läsa: ”Att ta itu med klimatförändringarna? Självklart inte. Vi är ett flygbolag”.

https://www.instagram.com/p/-r6iJ1R7z2/
https://youtu.be/K4WnZAUOIxI

Gilla på Facebook för fler videoklipp!