Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen AG

Volkswagens vd: Självkörande bilar snart här

Volkswagens vd Herbert Diess tror på en allt snabbare utveckling av självkörande bilar. Någon gång mellan 2025 och 2030 ska vi förvänta oss att se dem ute på vägarna.

Kanske så tidigt som 2025, eller senast år 2030. Då tror Volkswagens vd Herbert Diess att helt självkörande bilar kommer att vara mogna för att vanlig trafik. I en intervju med tyska Wirtschaftswoche förklarar Diess att det är nya datorchip och den accelererande utvecklingen av artificiell intelligens som kommer att snabba på utvecklingen av självkörande bilar.

– Det är högst troligt att systemen snart kommer att kunna hantera även de mest komplexa situationerna med autonom körning, säger Herbert Diess till Wirtschaftswoche.

PROVKÖRNING: Volkswagen ID.4 

Volkswagen gick nyligen ut med att de höjer sin satsning på elbilar, uppkopplade bilar och självkörande teknik, från tidigare annonserade 640 miljarder till 745 miljarder kronor under de närmaste fem åren. Inom en tioårsperiod beräknar Volkswagen att de kommer att producera omkring 26 miljoner helelektriska bilar, varav 19 miljoner ska byggas på MEB-plattformen och omkring sju miljoner på den mer prestandabetonade PPE-plattformen som blir grund för nästa våg av stora och starka elbilar, efter Porsche Taycan och Audi e-tron GT med flera.