Foto: Bild: licence2speed.blogspot.com

Volvo 740 förvandlad till Rolls-Royce

Du kan sluta gnugga dina ögon, för det är sant! Du tittar just nu på världens förmodligen enda Volvo 740 Rolls-Royce Phantom.

Om du är 18 år och är avundsjuk på bästa kompisens gamla, trimmade Volvo 740 med fett avgasrör – här bjuder vi dig på inspiration till att slå kompisen på precis alla plan.

Denna orangeröda Volvo 740 har siktats i Malaysia, med andra ord långt hemifrån. Ägaren har verkligen satsat på att få till ett eget stuk på sin svenskbil. Den svenska klassikern har förvandlats från ett åk för några tusenlappar till en kärra som kostar flera miljoner. Åtminstone gör originalet, Rolls-Royce Phantom, det.

Fronten har skickligt förvandlats till en ståtlig brittisk aristokratfront med den typiska, upprätta Rolls-Royce-grillen (dock något mindre blank och utan Spirit of Ecstasy). Strålkastarna utan lysdioder (som senare Rolls-generationer har) är inte på pricken lika de som sitter på ”Rollsen”, inte heller de runda dimljusen, men hyfsat nära är det.

Efter att fronten omarbetats tog antingen pengarna eller fantasin slut, för därefter är det 740 med kjolpaket för hela slanten. Med tillhörande utlagda skärmar och stora fälgar (som det för övrigt står BMW på). Precis så som vi kan se 740 på många mindre orter i Sverige när kvällen närmar sig. Dock har den malaysiske ägaren slagit till på inte bara ett, utan två rejäla ändrör som kröner den vanligtvis så modesta 740-rumpan.

Vi är nyfikna på vad som sitter under huven på Volvo-Rollsen. Kan det vara B230FT-motorn eller gick pengarna som skulle gått till vidare styling i stället till en Supra-motor?

Oavsett vad man tycker om övergreppet så måste man berömma personen som lagt ned all tid och allt arbete på sin svenska Rolls-Royce.

Originalet
Originalet