Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo börjar leverera varor direkt till bilen

Nu börjar Volvo leverera varor direkt till din bil, perfekt för dig som inte orkar ta dig till butiken.

https://youtu.be/Zv65JATjwaw

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Volvo lanserar nu sin nya tjänst In-car Delivery som innebär att du kan beställa saker på nätet som sedan levereras direkt till din bil. Detta sker genom att budföretaget får en digital engångsnyckel till din bil och kan helt enkelt ställa in de beställda varorna i bagageutrymmet.

När leveransen är gjord får kunden en bekräftelse via sms eller mejl och den digitala nyckeln slutar att fungera.

I nuläget har Volvo ett samarbete med Postnord, och leksaksbutiken lekmer.se och mat.se, men enligt Volvo kommer de att inleda samarbeten med fler företag framöver. I startskedet finns dock en hake, In-car Delivery erbjuds endast till kunder som prenumererar på Volvo On Call i Göteborgsområdet. Men de har planer på att utöka tjänsten till hela Sverige och andra länder inom kort.

Volvo presenterade denna tjänst redan i början av 2014 under namnet Roam Delivery, men då var den bara i teststadiet och nu börjar den alltså erbjudas till kunder.

Tidigare i år lanserade Audi en liknande tjänst där de i samarbete med DHL erbjuder leveranser direkt till din bil. Men den tjänsten är än så länge bara tillgänglig i München.

Under våren meddelade Volvo även att de tittar på möjligheterna att erbjuda ”självtankande” bilar där föraren via telefonen kan beställa en tankbil som automatiskt fyller upp bränsletanken när bilen står parkerad.

Frågan är dock om en tjänst som denna verkligen behövs, för är det verkligen så omständigt att faktiskt ta sig till affären?

https://youtu.be/Zv65JATjwaw

Gilla på Facebook för fler videoklipp!