Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo bygger lyxversion av nya XC90

Nya XC90 har tagits emot så väl, trots att den ännu inte finns att beskåda hos handlarna, att självförtroendet hos Volvo ökat till den grad att en lyxversion av suven ska finnas att beskåda i april.

Med nya Volvo XC90 har Volvo inlett en ny era där märket står på egna ben i form av en egenutvecklad plattform och helt nya drivlinor som tekniskt ligger i absolut framkant. Dessutom har Volvo tagit ett eller flera kliv steg upp på den så berömda premiumstegen. Inställningen av siktet är tydlig – den tyska ”premiumtrion”.

Volvos satsning har gått hem. Över 6 000 bilar har redan förbeställts, och det innan bilen ens finns i några showrooms eller hos handlarna. Lägg därtill att Volvo sålde slut på alla 1 927 exemplar av XC90 First Edition på 47 timmar. Det har fått Volvo att växa och i Detroit har vi av betydande Volvo-personer fått bekräftat att en riktig lyxversion av nya XC90 är på gång – väldigt snart.

XC90 i lyxutförande ska visas upp på bilsalongen i Shanghai redan i april i år. Drivande bakom denna extravaganta version har Volvos huvudägare och styrelseordförande Li Shufu varit. Bilen är något av hans önskebil. Dessutom är bilen designad i just Shanghai.

Denna lyxiga XC90 kommer inte att vara sjusitsig, inte heller femsitsig. Nej, i stället kommer den att bli företagstopparnas våta dröm med två rejäla fåtöljer på andra raden i stället för ett baksäte. Förmodligen kommer vi inte att känna igen bilen interiört eftersom inredningen sägs vara helt ny. Hur exteriören kommer att te sig är svårt att spekulera i, men något kommer garanterat att vara förändrat. Mer krom åtminstone.

Med ”XC90 Luxury” kommer Volvo att sikta betydligt högre än någonsin tidigare, även prismässigt. I dag kostar dyraste versionen av nya XC90 från 726 000 kronor. Då är det med den 400 hästkrafter starka T8 Twin Engine-drivlinan

 där en bensinmotor driver framhjulen och en elmotor driver bakhjulen.Lyxmodellen kommer att säljas först och främst i Kina. Eventuellt kan den också bli tillgänglig på andra utvalda marknader. Mellanöstern låter som ett perfekt ställe för bilen.

https://youtu.be/kN7_e6TxLEg

Gilla på Facebook för fler videoklipp!