Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo bygger superlyxig version av nya XC90

Nya Volvo XC90 är redan lyxig i sig, men det är inte bra nog när det kommer till vissa kunder. Därför ska Volvo göra en superlyxig och fyrsitsig version för att tilltala även de med riktigt tjocka plånböcker.

Med nya XC90 vill Volvo kliva upp ytterligare ett par snäpp i lyxighet. Design och materialval främst på insidan skvallrar om att Volvo har sikte på kunder som ofta väljer tyska alternativ. Prislappen är en annan indikation på vilket håll man siktar.

I Kina är kunderna riktigt kräsna. Där vill personer med mycket pengar ha någonting alldeles extra och det är precis vad Volvo ska ge dem – i form av en superlyxig version av nya XC90. Det rapporterar Auto Car som hänvisar till källor inom Volvo.

Nya XC90 är inte lyxig nog för kinesiska marknaden.Nya XC90 är inte lyxig nog för kinesiska marknaden.Nya XC90 är inte lyxig nog för kinesiska marknaden.
Nya XC90 är inte lyxig nog för kinesiska marknaden. Foto: Klicka för större bild.

Nya XC90 har plats för upp till sju passagerare, inklusive föraren. Den superlyxiga versionen kommer att vara betydligt mer begränsad. Baksätena i andra och tredje rad kastas ut och där baksätet i andra rad normalt återfinns monteras i stället två stolar motsvarande framsätena. XC90 i kinesiskt lyxutförande blir alltså fyrsitsig. De två bakre stolarna ska dessutom monteras längre bak än vad baksätet normalt är vilket ska ge exceptionellt bra benutrymme för personer som hellre åker i raden bakom föraren. Stolarna ska, precis som framstolarna, vara elektriskt justerbara i alla möjliga ledder och vinklar, inklusive dynornas bredd och längd. Massagefunktion kommer också att inkluderas.

När denna superlyxversion lanseras är ännu okänt, men någon form av presentation väntas sannolikt senare i år.

Har du missat nya Volvo XC90? Här har du chansen att läsa allt om nya XC90, se filmer, bilder och mycket annat.