Volvo C30 Polestar Foto: Polestar

Volvo C30 hyllas av Polestar

Volvo C30 har farit till bilhimlen men det hindrar inte Polestar att  hylla modellen som sattes på kartan till stora delar tack vare dem. Se  hyllningsfilmen där vi ser klipp från C30:s framgångsrika racingår och –  inte minst – megahyllade C30 Polestar.

I oktober förra året gjorde teknikensvarld.se en hyllningsartikel till Volvo C30 i samband med att produktionen var på väg att läggas ned i december. Nu har Polestar gjort motsvarande hyllning, men i stället för text har de satt ihop en härlig film som du kan se nedan.

 Polestar har haft ett nära förhållande med Volvo C30, ett förhållande som har satt både Polestar och C30 på världskartan. C30 inledde sin racingkarriär 2007 i STCC. Höjdpunkten var 2009 när SM-guldet säkrades med Tommy Rustad bakom ratten. Några år senare satsande Polestar Racing på WTCC med Volvo C30. Robert Dahlgren var det som körde.

 Utöver några Polestar-trimmade modellversioner, Black R och Limited Edition, var det en mycket speciell bil som mycket uppmärksamhet. Väldigt mycket uppmärksamhet.

 Vi pratar naturligtvis om Volvo C30 Polestar med 405 hästkrafter, Haldex fyrhjulsdrift och mycket annat som får det att vattnas i munnen. Teknikens Värld hyllade bilen, Jeremy Clarkson hyllade den, alla hyllade den helt enkelt. En körmaskin utan dess like i klassen som sedermera skruvades upp till 455 hästkrafter.

 Dra ned persiennerna, släck ljuset, skruva upp ljudet – för nu njuter vi av filmen nedan.

https://youtu.be/LheJMyBfquE?width=575&height=353