Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volvo C70 Inscription
Volvo C70 Inscription
Volvo C70 Inscription
Volvo C70 Inscription

Volvo C70 Inscription – specialare från Uddevalla

Volvos glidarvagn C70 kommer nu i en specialversion som får tilläggsnamnet Inscription. Två svarta och en vit kulör finns att välja mellan. 2000 bilar om året ska byggas.

För en dryg månad sedan beslutade Volvo att tillverkningen i Uddevalla ska avslutas 2013. Detta i samband med att avtalet med italienska Pininfarina löper ut. Då har de båda företagen under det gemensamma namnet Pininfarina Sverige AB byggt Volvo C70 under tio års tid. Vad som händer med C70 därefter vet vi ännu inte, men med tanke på att nuvarande generation då har uppnått en ålder av sju år misstänker vi att någon form av ersättare ser dagens ljus och byggs i någon annan fabrik.

 Men C70 i nuvarande form har i alla fall minst två år kvar innan modellen behöver bekymra sig för sin framtid. För att inte C70 ska falla i glömska i förtid tar nu Volvo till knepet och lanserar en specialversion.

 Volvo C70 Inscription, som specialaren benämns, bjuder på en rad tuffa och unika attribut som ska locka till köp.

 – C70 är en äkta ikon i vårt modellutbud. Inscription bygger på vår personcentrerade filosofi ”Designed Around You” och erbjuder cabriolet- och coupéälskarna en version med underbara detaljer som verkligen drar blickarna till sig, berättar Doug Speck som är ansvarig för marknadsföring, försäljning och kundservice i Volvo Personvagnars ledning.

 På utsidan skiljer sig C70 Inscription från andra C70 genom att ha 18 tum stora och svarta Midir-fälgar med blankpolerade ekrar och fälgkanter. Grillen är svart och högglanspolerad samt varselljusen utgörs av lysdioder. Tre färger finns modellen tillgänglig i. Dessa är Black Stone, Black Sapphire (bilderna) samt Ice White.

 Även interiören innehåller en hel del unika detaljer. Instrumentpanelen är läderklädd och försedd med kontrasterande sömmar som går igen på handbromsen och golvmattorna samt stolarna som är klädda i antingen svart eller ljust skinn. Ratten och växelväljaren har aluminiuminlägg och pedalerna är i aluminium. Den tunna mittkonsolen kommer som standard med aluminiuminlägg men kan bytas ut mot svart eller ljus ek. Nackstöden har ”Inscription” inbroderat.

 Volvo C70 Inscription finns tillgänglig med alla motoralternativ som finns till C70 i dag. Med andra ord T5-motorn på 230 hästkrafter samt dieselmotorerna D3 och D4 med 150 respektive 177 hästkrafter.

 Premiär är det för C70 Inscription på bilsalongen i Los Angeles om en dryg vecka då även försäljningen sätter igång över hela världen. 2000 bilar kommer att tillverkas årligen.