Volvo Concept XC Coupé

Volvo Concept XC Coupé – försmak på nya XC90

I dag hintar Volvo om konceptbilen som ska visas upp på Detroitsalongen nästa månad – Concept XC Coupé. Här är första bilderna och en film.

På Frankfurtsalongen i september visade Volvo upp hyllade konceptbilen Concept Coupé. På Detroitsalongen i januari 2014 lyfter Volvo av täcket på nästa konceptbil – Concept XC Coupé. Än en gång handlar det om en linjeskön coupébil som i detta fall är en förevisning av vad som komma skall, nämligen nästa generation XC90 som lanseras som årsmodell 2015.

I dag, 11 december, lättar Volvo lite på skynket och låter oss via några bilder och en kort film se vad som ska ta den amerikanska bilsalongen med storm. En konceptbil som ritats av Volvos nye designchef Thomas Ingenlath. Likheterna med Ingenlaths förra koncept, Concept Coupé, är slående.

Nya Volvo XC90 kommer att anamma en stor del av linjerna från de båda konceptbilarna, men tvådörrarskarossen är endast för showens skull. XC90 blir första bil ut på Volvos nya flexibla plattform SPA och motorprogrammet VEA kommer att stå för alternativen under huven, det vill säga fyrcylindrigt, turboladdat och i vissa fall laddat med elektricitet.

Notera att Volvo gör en Koenigsegg, det vill säga visar upp bilen med takbox monterad. Det har onekligen blivit lite av en svensk grej (tänk Jon Olsson).

8 januari får vi reda på mer om Concept XC Coupé när Volvo skickar ut ett större presskit med information, bilder och film.

Volvo Concept XC Coupé – första filmen

https://youtu.be/P6cOJxGGuzg?width=565&height=347