Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volvo Concept XC Coupé
Volvo Concept XC Coupé
Volvo Concept XC Coupé
Volvo Concept XC Coupé

Volvo Concept XC Coupé utsedd till bästa konceptbilen i Detroit!

Volvo plockar hem tunga skalper på årets Detroitsalong. Deras konceptbil har vunnit två utmärkelser, bland annat blev den utsedd till bästa konceptbilen i Detroit 2014.

På Detroitsalongen 2014 visar Volvo upp konceptbilen Concept XC Coupé som är den andra av tre bilar att visa upp märkets nya designfilosofi som nye designchefen Thomas Ingenlath är ansvarig för.

 Att visa upp nya former är alltid lika vågat och intressant – hur ska publiken och framtida köpare ta dem till sig?

Volvo har nu fått ett kvitto som heter duga, ett kvitto på att de har valt rätt spår designmässigt. Volvo Concept XC Coupé har nämligen erövrat två tunga utmärkelser på årets Detroitsalong. Den ena är ”Best Concept Car”, det vill säga bästa konceptbilen på salongen (bland väldigt många andra) enligt 2014 EyesOn Design Awards. Den andra är ”Best use of Color, Graphics and Material”, på svenska helt enkelt ”bäst användande av färg, grafik och material”. Concept XC Coupé har, som vi tidigare berättat, en hel del tuffa och annorlunda lösningar, inte minst den gummibeklädda baken i mattgrått. Det hela kryddat med detaljer i orange.

– Jag är hedrad och mycket glad förstås. Detta är mycket glädjande och det visar att Volvos nya designinriktning uppskattas inte bara av allmänheten och pressen, utan också av de ledande personerna inom bildesignbranschen. Och Volvo Personvagnar har bara börjat sin nya spännande resa med ett helt nytt formspråk, säger Volvos designchef Thomas Ingenlath.

EyesOn Design Awards är årligen återkommande på Detroitsalongen och juryn består av en grupp framstående formgivare, personer från biltillverkningsbranschen och personer från den akademiska världen.

Läs mer om Volvo Concept XC Coupé här, en bil som ger oss en förhandstitt på nästa års Volvo XC90 och som kombinerar Volvos nya VEA-motorer med märkets nya, egna SPA-plattform.

Volvo Concept XC Coupé på film

https://youtu.be/mItk-bHCqM4?width=565&height=347