Volvo Concept You

Volvo Concept You visas i Frankfurt

I förra veckan avslöjade Teknikens Värld att Volvo ska visa upp en konceptbil på Frankfurtsalongen om en vecka. Nu lättar Volvo på trycket och bjuder på en video som visar lite av Concept You.

I fredags avslöjade vi här på teknikensvarld.se Volvo SC80 Concept som är Hisingens svar på de tyska flärdvagnarna Audi A7, Mercedes CLS och Porsche Panamera. Våra illustrationer baserade på information från våra källor visar sig i dag vara ganska träffsäkra på många punkter. Volvo har alldeles nyligen släppt ett litet videoklipp där de aningen dunkelt presenterar konceptbilen Concept You som ska visas upp på bilsalongen i Frankfurt med start nästa vecka.

Precis som vi skrev i samband med våra illustrationer (du kan se dem här) är grunddragen hämtade från Concept Universe som visades upp på bilsalongen i Shanghai i våras. Största skillnaden mellan våra illustrationer och det vi kan se i videoklippet är huven som känns väldigt mycket Concept Universe. Men fronten med grill och strålkastare följer tydligt den information som vi kommit över. Grillen ser dock ut att vara en klassisk med horisontella och vertikala ribbor. Bakdelen med sin Jaguar-känsla ser också ut att stämma överens med våra illustrationer.

Tyvärr har Volvo vid sidan om videoklippet inte släppt någon ytterligare information om Concept You förutom måndagens som berättade om fokus på mindre motorer med högre prestanda och lägre förbrukning i förening med svänghjulsteknik kallad Volvo Flywheel KERS. Men enligt vad vi vet kommer den nästan fem meter långa bilen med halvkombistuk bjuda på en helt ny upplevd kvalitetskänsla med nya, exklusiva interiörmaterial, något som får ses som bekräftat i och med videoklippets fokusering på just interiörmaterial och dess framställning. I videoklippet får vi även se en nytolkning av Volvos klassiska järnmärke som korsas av den snedlagda ribban.

Mer officiell information om Volvo Concept You kommer 13 september.