Volvo-emblem på kinesk VW Beetle-kopia

Kinakopiorna duggar tätt och det är nu dags för Volvo att dras med i plagiatmakandet. Kinesiska Vidoev har skapat en elbil, lagt på en Beetle-kaross och kopierar Volvos logotyp.

Det finns ingen hejd på hur mycket kineserna hyllar den europeiska bilindustrin genom att kopiera. Jo, det är just det man anser sig göra – genom att kopierar hyllar man originalet. Riktigt så ser inte övriga världen på tilltaget.

I dagarna visar kinesiska elbilstillverkaren Vidoev upp en ny modell som till stora delar är en rip-off av Volkswagen Beetle. Den har till och med Beetles avgasrör, trots att det handlar om en elbil. Interiört är det tomt så när som på instrumentbrädan som är monterad, och visst – identisk med senaste Beetle-generationen.

Är det insidan av en Volkswagen Beetle? Nope, en kinakopia.

Det som gör denna kinakopia extra lustig är emblemen på huven och på bakluckan. Vid en första anblick ser de ut att tillhöra Nissan, men tittare vi närmare ser vi att det är Sverige som har inspirerat. Emblemen ser nämligen ut precis som Volvos gjorde innan bytet i höstas. Till och med typsnittet som är Volvos helt egna har kopierats.

Mindre intressant är att denna kinesiska Beetle-kopia med Volvo-emblem har en elmotor på 20 kilowatt och ska kosta strax över 100 000 kronor när den börjar säljas så småningom.

Är det en Volkswagen Beetle? Nope, en kinakopia.
Är det en Volvo? Nope, en kinakopia.