Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091223-geely ford volvo
091223-geely ford volvo
091223-geely ford volvo
091223-geely ford volvo

Volvo Geelys innan 14 februari 2010

Det finns inga hinder kvar för kinesiska Zhejiang Geely Holding Groups övertagande av Volvo Personvagnar, ett övertagande som väntas vara klart innan det kinesiska nyåret, det vill säga innan 14 februari nästa år.

En källa, som vill förbli anonym, säger till nyhetsbyrån Reuters att det inte finns några fler hinder när det gäller Geelys förvärvning av Volvo Personvagnar.

– Affären förväntas vara i hamn innan det kinesiska nyåret, sedan kommer Geely snabbt att sätta igång med integrationen, säger källan vidare.

Det kinesiska nyåret infaller nästa gång den 14 februari 2010.

Något officiellt uttalande har Geely inte gjort.

Li Shufu, styrelseordförande i Zhejiang Geely Holding Group och dotterbolaget Geely Automobile Holdings, ska ha anlitat den stora internationella revisionsfirman Deloitte Touche Tohmatsu för att planera och genomföra integrationen av Volvo efter att köpet är genomfört.

Deloittes fokus kommer att ligga på att integrera marknadsföring och försäljning i Kina, logistik och gemensam projektsverksamhet.

– Li Shufu vill göra något i stil med var Lenovo-IBM genomfört – ha ett utländsk huvudkontor och ett i Kina, säger källan till Reuters.

Lenovo är Kinas största datortillverkare och som för fyra år sedan köpte IBM:s PC-verksamhet för 1,75 miljarder dollar.

Geely, som är Kinas största privata biltillverkare, kommer att söka lån på minst en miljard dollar (motsvarande 7,2 miljarder kronor) hos kinesiska banker för att slutföra Volvo-affären med Ford som sägs vara värd runt 1,8 miljarder dollar (motsvarande 12,9 miljarder kronor).

Läs mer